Chronologische weergave van een serie, in eigen beheer gemaakte zwart-wit foto’s, met als onderwerp de stad en de provincie Groningen. Sommige van deze foto’s verkoop ik via mijn webwinkel.

‘Bestemming Wolkenfabriek’

De entree via de tijdelijke fiets- en voetgangersbrug over het Hoendiep naar het terrein van de voormalige suikerfabriek en de Wolkenfabriek, in de stad Groningen. Energieweg Groningen, Mei 2017. Deze foto heb ik gemaakt naar aanleiding van een fotowedstrijd van het kunstencentrum Groningen, Vrijdag, Het onderwerp, de opdracht. fotografeer een “leeg stukje Groningen”, provincie of stad, waar een bestemmingsplan nog geen invulling aan heeft gegeven, of dit in ieder geval, zo lijkt.

De brugverbinding naar het voormalige Suikerunie terrein ligt op een braakliggend stukje industrie-terrein. Overigens, ten tijde dat ik deze foto maakte, was er even sprake, dat rechts naast de boom, een nieuw asielzoekerscentrum gebouwd zou gaan worden.

De entree voor fietsers en voetgangers naar de Wolkenfabriek, gelegen aan de Energieweg in Groningen

Bestemming Wolkenfabriek, Energieweg Groningen, Mei 2017, Canon 5DmkII, EF 24-105 F4L, Lee Little stopper ND filter

‘Uurwerk Martinitoren’

255 treden duurt de beklimming van de Martinitoren, d’ Olle Grieze. Onderweg kun je uitkijken over de gewelven van de Martinikerk. Een kijkje nemen bij de klokkenluiders, als zij aanwezig zijn. Genieten van het uitzicht over de stad Groningen vanaf de eerste trans, de tweede trans en uiteindelijk vanaf het hoogste punt, het plateau achter het uurwerk van de toren. Meer informatie? klik.

De achterzijde van het uurwerk boven in de Martinitoren

De achterzijde van het uurwerk van de Martinitoren in Groningen, Augustus 2013

‘NAM boring’

Boorlokatie in de omgeving van Zoutkamp, in de provincie Groningen. Deze foto is gemaakt op een natte, koude en mistige dag in Februari 2013. Het akkerland in de achtergrond is nat en drassig. Langs de bomenrij loopt de weg richting Zoutkamp.

Aanwijsbord Nam boring, in de omgeving van Zoutkamp, provincie Groningen

Nam boring, boorlokatie omgeving Zoutkamp, Februari 2013