Chronologische weergave van een serie, in eigen beheer gemaakte zwart-wit foto’s, met als onderwerp de stad en de provincie Groningen. Sommige van deze foto’s verkoop ik via mijn webwinkel.

‘Boerenprotest’

Op maandag 14 Oktober 2019 trokken duizenden boze boeren met trekkers en overige landbouwvoertuigen naar het provinciehuis in Groningen om te protesteren tegen het nieuwe stikstofbeleid. Hun tractors, auto’s en overige voertuigen parkeerden ze voor het stadhuis op de Grote Markt, op het Waagplein, Tussen beide Markten en de Vismarkt. Voor een uitgebreide foto-impressie, klik.

Trekkers op de Grote Markt in Groningen tijdens het boerenprotest op 14 Oktober 2019

Boerenprotest, Grote Markt, Groningen, Oktober 2019

‘ReitdiepPOP lustrum’

ReitdiepPOP is een kleinschalig, meerdaags en professioneel georganiseerd evenement, door bewoners van de woonwijk Reitdiep voor een ieder die van muziek en een feestje houdt. Dit jaar vierde het festival zijn eerste lustrum. Na het laatste optreden vierde het vijf-koppige bestuur dit feit met het feestvierende publiek.

Het bestuur van de 5e editie ReitdiepPOP Groningen

ReitdiepPOP lustrum, Groningen 15 September 2019, Fujifilm X-T2, Fujinon 18-55

‘Ringweg-Zuid’

De komende jaren wordt er hard gewerkt aan de Zuidelijke Ringweg bij de stad Groningen. Het Julianaplein wordt volledig her-ingericht en een groot deel van deze drukke ringweg zal als tunnel worden verbouwd. In Mei 2018 vonden de eerste grote voorbereidende werkzaamheden plaats. Bij de spoorwegovergang tussen de Esperantostraat en de Verlengde Willemstraat werd er een grote dam geplaatst. Hiertoe moest al het spoorverkeer naar het station Groningen, gedurende drie hele werkdagen worden stilgelegd. De werkzaamheden trokken veel bekijks.

Start voorbereidende werkzaamheden Ringweg-Zuid, Groningen

Ringweg-Zuid, Groningen, Mei 2018, Canon 5DmkII, EF 24-70F4L