Dit epische beeld, de Grote Markt in Groningen volledig gevuld met trekkers en andere landbouwvoertuigen, tot aan het Waagplen en Tussen beide Markten, is te koop via mijn winkel bij “Werk aan de Muur”. Het geeft een alleszeggend beeld van de omvang van het boerenprotest.

Je kunt tot de conclusie komen, dat trekkers imposante machines zijn, en daarmee indruk kunnen maken op ons allemaal. Ik snap het probleem van de regeldruk waar de boeren iedere dag mee moeten omgaan. Maar toch zie ik de boer en haar trekker het liefst in deze omgeving:

Zoals ik het bekijk, lopen de boeren het risico om op basis van onjuist toegepaste stikstof meetmodellen. en hierop gebaseerd provinciaal politiek beleid, hun bedrijf en bestaan kwijt te raken aan boeren in andere EU-lidstaten, die anders meten of de Oekraïne (associatieverdrag, weet u nog?). In het onderstaande artikel kunt u meer lezen over dit stikstof meetmodel.

Uiteindelijk heeft de provincie Groningen het nieuwe stikstofbeleid nog niet ingetrokken.

Boerenprotest - Op maandag 14 Oktober 2019 trokken honderden boeren met hun trekkers naar het provinciehuis in het centrum van de stad Groningen

Alle foto’s zijn gemaakt met een Fujifilm xt-2 camera voorzien van Fujinon xf 10-24 objectief.